ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 60ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1, 20:00 ΓΚΙΝΗ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Στις  9/1 60χρονος εργάτης στο εργοτάξιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ,πέφτει από σκαλωσιά περίπου 20 μέτρων και καταλήγει νεκρός.Η εργατική αυτή δολοφονία δεν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί την θανατηφόρα συνέπεια της εντατικοποιημένης εργασίας,για έναν εργαζόμενο σε ακόμα ένα κάτεργο της εποχής μας.Ακολούθησαν συντονισμένες προσπάθειες των ΜΜΕ όχι μόνο να υποτιμήσουν το γεγονός αλλά κυρίως να αποπροσανατολίσουν σχετικά με την υπαιτιότητα της δολοφονίας αυτής,μιλώντας για ακόμα έναν τραγικό μεν τυχαίο δε θάνατο.

Όμως στον καιρό της εκμετάλλευσης και της επιβίωσης δεν υπάρχουν τυχαίοι θάνατοι στους χώρους εργασίας.

Πόσο τυχαίο μπορεί να ‘ναι  ένας άνθρωπος 60 χρονών,έμπειρος εργάτης,σε συνθήκες γαλέρας,με ωράρια 10-15 ωρών συνεχούς χειρωνακτικής εργασίας να χάνει απλώς την ισορροπία του; Πόσο ρόλο παίζει όχι στην απόδοση αλλά κυρίως στην πνευματική και φυσική του διαύγεια,το να εργάζεται εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών χωρίς ανάσα; Και φυσικά ο άνθρωπος αυτός θα είχε πέσει νεκρός εάν οι μεγαλοεργολάβοι που απολαμβάνουν τους καρπούς της εργασίας του, είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια των εργατών με τον ίδιο τρόπο που μεριμνούν για τα κέρδη τους;

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εν μέσω απειλών και μετά τον τραυματισμό συναδέλφου τους στις 22/10 εν ώρα εργασίας,είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για όλα τα παραπάνω καθώς και σε απεργία στις 24/10. Ενδεικτικό σε σχέση με το πώς ζυγίζουν τις ζωές μας απέναντι στο κέρδος,αποτελεί το γεγονός πως οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά μετά την ανάσυρση του πτώματος του 60χρονου εργάτη από το εργοτάξιο.

 

Η λεγόμενη εντατικοποίηση της εργασίας αποτελεί την χαριστική βολή σε εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην καπιταλιστική αρένα και στελεχώνουν τις μεσαίες και κατώτερες θέσεις εργασίας μέσα στο καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς. Οι συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε δυσχεραίνουν συνεχώς,με κεκτημένα δεκαετιών να εξαφανίζονται με μια υπογραφή.Για τους εξουσιαστές οι εργατικές δολοφονίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά παράπλευρες απώλειες στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο.

 

Κι αν τα αφεντικά έχουν τις δικές τους δικλείδες ασφαλείας και τις πλάτες δικαστικών,εντολοδόχων στην πολιτική σκηνή και εν γένει τους κράτους εμείς έχουμε ο ένας την άλλη. Εμείς περισσότερο απ’τον καθένα γνωρίζουμε καλά πως ο κόσμος αυτός έχει χτιστεί και λειτουργεί χάρη σε μας.Χάρη σε κείνους που λιώνουν στα γρανάζια του καπιταλιστικού οδοστρωτήρα.

 

Πέρα λοιπόν από ξεπουλημένα συνδικάτα,επαγγελματίες συνδικαλιστές και εργατοπατέρες της αριστεράς,η αυτοοργανωμένη ,οριζόντια αντίσταση στους χώρους εργασίας μας και η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελούν όντως τα όπλα μας κι αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την ιστορία μας στον αγώνα δρόμου για επιβίωση και για ζωή.

 

Καλούμε λοιπόν σε ανοιχτή συνέλευση συνδιαμόρφωσης δράσης για τον 60χρονο νεκρό εργάτη στο υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ το Σάββατο 12/1 στις 20:00 στο Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη)

 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Συνέλευση για τη διάχυση αναρχικού λόγου και δράσης

 

ΥΓ.Στα πλαίσια της όσο δυνατόν καλύτερης λειτουργίας των ανοιχτών συνελεύσεων και της άμεσης προώθησης της υπόθεσης θεωρούμε ότι οι αποφάσεις της συνέλευσης θα πρέπει να παίρνονται σε πρώτο χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *